749,00 

Ilmainen toimitus
Saatavilla n. 4 - 7 päivässä
Tuotetunnus (SKU): TR-8S Osasto: Valmistaja:

Kuvaus

Kuuluisimmista ja vaikutusvaltaisimmista koskaan tehdyistä rumpukoneista syntynyt TR-8S yhdistää Roland-perinteen ja modernien tuotantotekniikoiden sekä monipuolisen soundien rakentamisen parhaat puolet. Tulos? Täydellisin tähän mennessä kehitetty rumpukone – edistynyt, keikkailuun viritetty instrumentti vailla vertaa. Rakenna unelmasettisi kaikkien aikojen ikonisimmista rumpusoundeista, erikoisista FM-soundeista sekä valtavan kirjastomme parhaista paloista – tai mene pidemmälle ja käytä omia samplejasi. Naputa, viritä ja säädä ohjaimilla ja säätimillä, jotka saavat tuotantosi patternit liikkumaan ja elämään. Ja miksi pitää tällaista perkussiovoimaa kahlittuna studioon? TR-8S on kirjaimellisesti tehty livenä soitettavaksi.

Rakenna settejä, joissa on autenttisia TR-rumpuja, FM-soundeja, sampleja sekä efektejä

TR-8S:ään on valmiiksi ladattu laajin ja autenttisin saatavilla oleva kokoelma TR-rumpukoneita. Tehokas prosessori antaa seuraavan sukupolven ACB-malleille kokonaan uuden detaljien ja nyanssien tason, näin saat klassiset Roland-soundit; boomin, snapin ja sizzlen. Laajenna perustana olevia TR-soundeja futurististen FM-soundien valikoimalla sekä preset- ja custom-sampleilla, joilla saat ainutlaatuisia hybridi- ja kerrostettuja settejä. Paranna sen jälkeen sointia edelleen erikoistuneilla efekteillä; saat TR-soundin päälle ammattiluokan kuorrutuksen.

Transistorirytmit

TR-8S:ssä on jokainen soundi halutuimmista TR-rumpukoneista yksityiskohtaisin 808-, 606-, 909-, 707- ja 727-mallinnuksin sekä useita modifioituja versioita. Nämä eivät ole sinne päin soivia samplesettejä tai vain TR-rumpusoundien äänitteitä – jokainen kone on yksityiskohtainen, piirejään myöten mallinnettu versio, joka soi ja käyttäytyy täsmälleen alkuperäisen laitteen tavoin. Kaikki nämä soundit ovat Sinun sormenpäissäsi ja valmiina käytettäviksi omissa tuotannoissasi ja keikoillasi.

FM-soundien huippuja

TR-8S:n FM-soundit ovat täysin omaa luokkaansa, saat kimmeltäviä rumpuiskuja sekä kieroja häntiä, jotka ehostavat raitojasi. Morph-parametri on erittäin ilmeikäs makro-kontrolli, jolla saat pyyhkäistyä soinnillisten variaatioiden läpi villisti FM-syvyyttä, -suhdetta sekä feedbackia yksinkertaisilla säätimen käännöillä muuttaen.

ACB kohtaa samplet

Tämän päivän rytmiraidat edellyttävät monipuolista soundikattausta ja tuotantotekniikoita; on yhä vaikeampaa kuulostaa aidosti omaperäiseltä. Toki autenttiset TR-soundit ovat mitä tärkeimpiä, mutta kerrostamalla mukaan omia mono- tai stereosampleja tai valitsemalla soundeja laajasta sisäisten soundien valikoimasta avaat modernien tyylien maailman sekä potentiaalin rakentaa oma, henkilökohtainen soundisi. Samoin kuin TR- ja FM-soundeja, saat tarkasti manipuloitua sampleja ja niiden virettä, sointiaikaa, alkupistettä, nopeutta sekä suuntaa. Rakenna settejä kokonaan sampleista tai yhdistele niitä TR- ja FM-soundeihin; saat tehtyä huomiota vaativia, genre-rajoja ylittäviä soundeja.

Drumaattisia efektejä

Oikeat efektit saavat rumpuosuuden erottumaan luomalla syvyyttä ja avaruutta. Olipa kyseessä sitten viiveestä kantti-iskussa, säröstä bassarissa, filttereistä tomeissa ja symbaaleissa tai vain juuri oikeasta kaiun määrästä valituissa instrumenteissa, TR-8S:ssä on perkussioille tarkoitettuja efektejä, jotka soivat juuri oikein. Master FX-säätimen lisäksi jokaisessa kanavassa on muokattava CTRL-säädin, jolla saat kaiken tämän äänenmuokkaustehon helposti ulottuvillesi. Bassarin atakki, virvelin napsu, phaserin määrä, särön määrä – mitä parametria Sinun tarvitseekaan muuttaa suoraan ja nopeasti – voidaan asettaa säätimelle ja tallentaa setin mukana. Sekä Instrument- että Master Effects-valinnat että niiden tarkat asetukset tallennetaan myös jokaisen setin mukana, näin tuotantosi ovat aina valmiita myös keikalle.

Rakenna muuttuvia patterneja, joissa on variaaatioita, fillejä ja liikettä

Patternien tekeminen TR-8S:llä tuntuu luonnolliselta ja intuitiiviselta, ansio siitä kuuluu Rolandin ”TR-REC” step-sekvensserille, joka on ollut elektronisen musiikkituotannon sykkivä sydän vuosikymmenien ajan. Ja nyt se on paranneltu ja modernisoitu paremmaksi kuin koskaan ennen.

Nopea, joustava ja hauska

Saat ohjelmoitua 16 TR-REC-näppäimellä tai käytettyä lyöntivoimakkuuden aistivia performance padeja, joilla voit äänittää sekvensseriin tai soittaa livenä. Ja voit liikkua saumattomasti soiton ja editoinnin välillä – muotoillen rumpuosuuksia flown kertaakaan keskeytymättä. Rakenna hienosyisiä komppeja ja yksityiskohtaisia fillejä käyttäen lyöntivoimakkuuksia, flameja sekä pituudeltaan säädettäviä askelia moderneihin purskeisiin ja paisutuksiin. Kokeile epätavallisia polyrytmejä ja kompleksisia tahtilajeja säätämällä pituutta ts. jokaisen rumpuosuuden ”last step”-parametria.

Teeman variaatioita

Pidä asiat raikkaina ja mielenkiintoisina, myös pitkien livesettien aikana. Saat tallennettua 128 patternia TR-8S:n muistiin, niistä jokaisessa on kahdeksan variaatiota sekä kolmenlaisia fillejä. Patterneja tai variaatioita saadaan trigattua yksitellen tai niitä voidaan ketjuttaa ja näin saada aikaan muuttuvia sekvenssejä. Keikkatilanteessa saat kopioitua patterneja lennossa ja voit jopa työstää patterneja, jotka eivät vielä soi. Jokaiseen patterniin saadaan mukaan tempo ja rumpusetti sekä säätimien asennot ja efektiasetukset. Näin sinulla on valmiuksia ja joustavuutta koko keikkasetin soittoon toistamatta tahtiakaan samalla tavalla.

Fillit

Hyvin sijoitetut fillit voivat luoda jännittäviä hetkiä raitaan tai live-settiin. Jokaisessa TR-8S:n patternissa voi olla kaksi filliä, joita voit kustomoida tai rakentaa alusta asti. Mukana on myös säädettävä ”Scatter” -filli, joka viipaloi tahdin lyhyisiin ja viileisiin kontrolloidun kaaoksen purskeisiin. Mutta toisinaan kätesi saattavat olla liian kiireiset fillien triggaukseen. AUTO FILL IN automatisoi fillit 2, 4, 8, 16 tai 32 tahdin välein; saat pidettyä kätesi vapaina ja lisättyä mielenkiintoista dynamiikkaa settiisi.

Liikkeessä

Uskottava rumpuraita edellyttää yksityiskohtaisia tuotantotekniikoita. TR-8S:llä näiden yksityiskohtien luominen ei pelkästään onnistu, vaan se on myös hauskaa ja nopeaa. Lukitsemalla parametrejä yksittäisiin askeliin tai äänittämällä liikkeitä patterneihin voit tuoda mukaan kaikkea hienovaraisesta liikkeestä dramaattisiin soinnin muutoksiin. Automatisoi bassorummun viritys, virvelin korkeus, panorointi, efektit…mitä vain haluat. Saat tehtyä melodioita ja bassolinjoja tai muutettua setin soundia kappaleen eri osiin. Liikkeiden äänittäminen on sekä välitöntä että helppoa ja liikkeiden toisto voidaan aktivoida tai kytkeä pois päältä haluttaessa.

Kotonaan studiossa, tehty keikalle

TR-8:n julkaisun jälkeen kuuntelimme innokkaiden fanien ja artistien ympäri maailmaa antamaa palautetta – niiden avulla saimme selkeän kuvan siitä, kuinka saamme siitä vielä paremman, sekä studioon että keikalle. Olemme lisänneet nämä käyttäjien pyytämät ominaisuudet – ja enemmän – TR-8S:ään, kuitenkin pitäen alkuperäisen TR-8:n välittömyyden ja hauskuuden täysin ennallaan.

Kahdeksan analogista lähtöä

Kuten joissakin kuuluissa sukulaisissaan, myös TR-8S:ssä on kahdeksan erillistä analogista lähtöä, näin voit prosessoida eri rumpusoundeja erillisillä efekteillä tai lähettää ne eri mikserin tai audio-ohjelman kanaviin. Ota soundisi haltuun ja päätä, mitkä instrumentit tai ryhmät lähetetään mihinkin lähtöön. Ja mitä päätitkin, voit olla varma, että TR-8S soi isosti, iskevästi ja ilmavasti korkean resoluution 24bit/96kHz muuntimiensa ansiosta.

Triggeri ulos, ulkoinen sisään

TR-8S:ssä on oma triggerilähtö sekä stereotulo ulkoisia lähteitä varten. Ja sen erillisiä lähtöjä voidaan käyttää vaikkapa lisätriggereinä. Näin saat kontrolloitua ulkoisia instrumentteja ja miksattua niitä TR-8S:n omiin soundeihin kasvattaen luovia mahdollisuuksiasi huomattavasti studiossa ja keikalla. Jokaisessa patternissa on erillinen triggeriraita kaikenlaisia variaatioita varten ilman, että siihen tarvitsee käyttää instrumenttia. Rim-shotteja ja trigattuja analogisia bassopatterneja? Kyllä, onnistuu.

Audio ja MIDI Interface

Sen lisäksi, että se on tehokkain koskaan tehty rumpukone, TR-8S on täydellinen monen kanavan audio- ja MIDI Interface. Kun kytket TR-8S:n tietokoneeseen tai AIRA Link-ohjaukseen, voit siirtää MIDI:ä ja korkean resoluution audiota yhtä USB-kaapelia pitkin. Äänitä eri rumpu-instrumentteja eri kanaville itsenäistä prosessointia ja muokkausta varten, automatisoi parametrejä audio-ohjelman CC-viesteillä tai tahdista TR-8S tietokoneeseen tai Roland MX-1 Mix Performeriin keikkasettejä tai myöhäisillan jamisessioita varten.

Hardware kohtaa softan

Paranna tekemistäsi TR-EDITOR:illa, jouhevalla TR-8S-editori- ja kirjastointiohjelmalla. Intuitiviivisen graafisen käyttöliittymän ansiosta saat helposti muokattua ja muotoiltua omien settiesi ja soundiesi parametrejä, kirjasto-ikkunassa saat apua patternien ja settien organisointiin ja hallinnointiin. Lataa TR-EDITOR-sovellus ilmaiseksi tänään Roland Cloud Managerilla, Roland Cloud -sisällön ohjelmallisella käyttöliittymällä.

Hienostunutta muotoilua modernilla otteella

Esteettisiä ja ergonomisia parannuksia löytyy joka puolelta TR-8S:ää, sen ajaton design sopii kaikkiin luoviin ympäristöihin. Muotoa, värejä ja yleisfiilistä on parannettu, tuloksena on syvempi, elegantimpi ja kutsuvampi instrumentti. RGB-väriliu’ut ja TR-REC-näppäimet antavat mahdollisuuden muokata jokaisen elementin kirkkautta, hehkua ja väriä. Se ei pelkästään näytä upealta, vaan antaa myös tärkeää visuaalista tietoa siitä, mikä soi, mikä on mykistetty, mitkä instrumentit ovat samaa ryhmää ja niin edelleen. Ja sitten on vielä se laavalamppu-tila…

Kaikki tallessa

Muusikon elämä voi olla melko ennustamatonta, oli kyseessä sitten keikkapaniikki tai studiohelvetti. Ole rauhassa, sillä jokainen setti, jokainen pattern ja käytännössä jokainen asetus kaikesta voidaan varmuuskopioida SD-kortille. Aseta kortti tuoreeseen TR-8S:ään ja olet jälleen mukana kuvioissa.

Mitat (LxSxK): 409 x 263 x 58. Paino: 2,1 kg. Mukana virtalähde.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ROLAND AIRA TR-8S RHYTHM PERFORMER”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.