Alkuperäinen hinta oli: 2 666,00 €.Nykyinen hinta on: 2 555,00 €.

Ilmainen toimitus
Keskusvarastossa (saatavilla n. 7-14 päivässä)
Tuotetunnus (SKU): 2405515 Osastot: , , Avainsana tuotteelle Valmistaja:

Kuvaus

UUSI 3.0 -OHJELMISTOVERSIO JULKAISTU!

PolyBrute – Arturian polyfoninen analoginen lippulaivasyntikka kaikilla herkuilla. Rajattu musta painos uusilla soundeilla*.

Kuusiääninen, täysin analoginen PolyBrute on laadittu Arturian palkittuun teknologiaan ja soundiin pohjautuen. PolyBrutessa on monipuolinen morffaava arkkitehtuuri ja mainio Matrixbrutesta tuttu 61 koskettimen koskettimisto.​

Bruten evoluutio

PolyBruten etupaneelissa on kaikki tarvittavat nupit ja sliderit soundin kokonaisvaltaiseen reaaliaikaiseen ohjaamiseen kuten kunnon analogisyntikalta odottaakin.

Jokainen laitteen täysin analogisista äänistä on monipuolisin ominaisuuksin varustettu työkalu kahden waveshapingillä höystetyn Brute-oskillaattorin voimin – kattava noisegeneraattori, Steiner Multimode -filtteri, PolyBrutelle luotu Lowpass Ladder -filtteri, kolme LFO:ta, kolme envelope-generaattoria ja paljon muuta. Näitä kaikkia voidaan reitittää modulaatiomatriisin kautta modulaaristen järjestelmien tapaan.

PolyBruten kuutta ääntä voi käyttää myös splitattuna tai layereina, tai yhdistää äänet Unison-moodissa kun tarvetta seismiselle jyräämiselle ilmenee. Soundien kirjo on siis mitä laajin, heleän kuulaasta raastavan brutaaliin.

Morffatako vaiko moduloida?

Kaikki parametrit voidaan sweepata portaattomasti toisiinsa samalla kertaa morffaamalla. PolyBrute vie tämän vielä pidemmälle, sillä jokainen presetti on samanaikaisesti kahdessa tilassa – ja morffausnupin avulla on mahdollista siirtyä portaattomasti tilasta toiseen, joka avaa mahdollisuuden moninaisiin hienoihin soundeihin, joita näiden kahden tilan väliltä löytyy.

Laatua uhkuvat Pitch- ja Modulation -pyörät tuovat monista syntetisaattoreista tuttua ohjattavuutta ja ovat määriteltävissä halutuille parametreille modulaatiomatriisin avulla. Koskettimiston juuressa on määriteltävä kapasitiivinen “touch strip” omavalintaisille lisäparametreille. Ainutlaatuinen Morphée-kosketuspadi koskettimiston vasemmassa reunassa toimii kolmisuuntaisena modulaatio-ohjaimena morffaukselle, sekvenssin tai arpeggiaattorin satunnaistamiseen, tai jopa 32 omavalintaisen parametrin ohjaamiseen modulaatiomatriisin kautta per suunta.

Modulaatiolähteistä ei PolyBrutessa ole pulaa. Kolmen LFO:n ja envelope-generaattorin avulla patcheihin saadaan huikea määrä eloa ja dynamiikkaa.

Matriisin ytimessä

Matriisin kautta on välittömästi valittavissa kaikki laitteen 768 presettiä ilman valikoita tai odottelua. Matriisi on PolyBruten analogisen ytimen digitaaliset aivot: joustava ja käytännönläheinen käyttöliittymä, jonka monipuolisia toimintoja voidaan rustata käyttäjän tarpeiden mukaan.

Mods-tilassa matriisin painikkeet toimivat digitaalisena ristikytkentäpaneelina, jonka avulla modulaation reitittäminen kohteeseen kuin kohteeseen on vaivatonta ja nopeaa. 64 liitännän ja 32 modulaatiokohteen voimin ankarampikin synteesimagia on mahdollista.

Sequencer-tilassa matriisi toimii visuaalisena käyttöliittymänä polyfoniselle sekvensserille ja arpeggiaattorille, sekä näiden yhdistelmille. Nuottien lisäksi sekvensseriin voidaan tallentaa automaatiota, joka tekeekin siitä jälleen yhden lisämodulaatiolähteen.

Käsikäyttöisyyden taikaa

PolyBruten arkitehtuurin ansiosta kaikki tarpeellinen on kätten ulottuvilla, kiitos toimintokohtaisten nuppien ja kytkimien. Lähes kaikki ohjaimet lähettävät myös MIDI:ä, joten automaatioita voi tallentaa ja muokata myös DAW:eissa.

Asennetta, saati muroa ei uuvu parannellun Steiner-filtterin Brute Factor -nupin takaa. Molempien filttereiden cutoffia voidaan säätää myös Master Cutoff -nupilla. Välitöntä bassojyrää saadaan ilmoille VCO2:n sub-oskillaattorilla.

Estetiikannälkäisille on soittimeen tarjolla myös lisäosana hankittavat puiset jalat.

Sekvensseri

PolyBrutessa on monipuolinen sekvensseri ja arpeggiaattori.

Valittaessa matriisin Sequencer-tilan aukeaa 64-askelinen polyfoninen sekvensseri, johon sekvenssin syötettyään voi keskittyä olennaiseen, eli nuppien vääntämiseen. Sekvensseihin voi lisätä velocityä, aksentteja ja slidejä, sekä satunnaisuutta.

Arpeggioita voidaan soittaa useampaan suuntaan, ja toistaa eri oktaaveilla. Matriisin Arpeggiator-tilassa voi lisäksi tehdä 16-askelisia “step sekvenssin” ja arpeggion hybridejä.

Polyfoniaa stereona

Polyfoninen syntetisaattori kaipaa toisaalta syvyyttä, mutta eittämättä myös soundin leveyttä. PolyBruten ulostuloina toimivat balansoimattomat 6,3mm jakit (L/R). PolyBrutessa on koko liuta toimintoja, jotka hyödyntävät stereokuvaa mahdollisimman kattavasti.

Äänten panorointi on ohjattavissa ulostulo-osiossa. Nuppia kääntämällä laitteen kuusi ääntä siirtyvät stereokuvan keskikohdasta kohti reunoja portaattomasti, kapeasta elämää suurempaan stereokuvaan. Tämän lisäksi soittimen filtterit voi reitittää stereokuvassa rinnakkain. Tällöin vasenta ja oikeaa kanavaa voidaan filtteröidä erikseen, ja vielä esimerkiksi morffata mitä mielikuvituksellisimmin tavoin.

Signaalitien päässä odottaa koko liuta laadukkaita digitaalisia efektejä, jotka ovat poimintoja Arturian FX Collection -softista, sekä varta vasten PolyBrutea varten laadittuja täysin uusia reverb ja delay -algoritmejä. Mikä parasta, myös osaa efektien parametreista voi moduloida matriisin avulla.

Ominaisuudet:

 • Kuusiääninen analoginen morffaava polysyntikka
 • 61 koskettiminen velocityherkkä koskettimisto
 • 2 Bruteoskillaattoria waveshapingilla höystettynä per ääni
 • Noise generaattori, joka liukuu punaisesta valkoiseen kohinaan
 • Kaksi filtteriä: Steiner multimode ja Dr. Bob Moogin 24db ladder
 • Master filter potikka ja filtterin FM
 • 3 LFOta ja 3 envelope generaattoria
 • Matriisikäyttöliittymä modulaatiota, sekvenssejä ja presettien valintaa varten
 • 64 matriisipistettä modulaariseen patchaukseen
 • Joka presetissä kaksi tilaa, joiden välillä voi morffata saumattomasti
 • Koskettimiston splitit ja layerit myös morffattavissa
 • Poly, mono ja unison tilat
 • Uraauurtava kolmisuuntainen Morphée ohjain reaaliaikaiseen fyysiseen modulointiin
 • Määriteltävissä oleva ribbon ohjain koskettimen juuressa
 • Pitch wheel ja määriteltävissä oleva monitoimintoinen mod wheel
 • 64-askelinen sekvensseri, jossa automaatioraita
 • Monipuolinen multi-mode arpeggiaattori
 • Sisäänrakennetut digitaaliset stereoefektit, kuten reverb, chorus ja delay
 • Vasen ja oikea balansoimaton 6,33mm ulostulojakki
 • MIDI In, Out ja Thru DIN liitännällä sekä USB MIDI
 • PolyBrute Connect softa Mac/PC maailmaan presettien tallentamiseen ja järjestelyyn

Lisää tietoa: https://www.arturia.com/products/hardware-synths/polybrute-noir/overview

*Soundilaajennukset ladattavissa Arturian nettisivujen kautta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ARTURIA POLYBRUTE NOIR EDITION”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *