239,00 

Ilmainen toimitus
Keskusvarastossa (saatavilla n. 4-14 päivässä)
Tuotetunnus (SKU): YOEPD-SUSTAIN Osastot: , Valmistaja:

Kuvaus

Orange 70s Vintage Sustain Pedal – 70-luvun unohdettu optokompressori palaa

1970-luvulla soitinkäyttöön tarkoitettuja kompressoreja kutsuttiin usein sustain-pedaaleiksi, koska oli helpompi kertoa mitä laitteella yleensä tehtiin, kuin mitä se todella tekee. Orange Sustain tasoittaa soiton piikkejä ja vahvistaa hiljaisia kohtia, ja kuten aito 70-lukulainen ainakin, osaa luoda niin mattomaisia puhtaita kuin tarvittaessa ”nielaista” äänen alukkeen. Se on omiaan niin kantrissa varsin transparenttina twangin tasaajana kuin moderneissa hammer-on -tekniikoissa ja hiljaisten äänten tukijana. Optokompressori on monelle myös se salainen ase, joka saa soiton kuulostamaan ammattimaisen varmalta joka tilanteessa.

Elämme efektipedaalien kulta-aikaa, eikä olekaan ihme että Orange on vastannut yleisön vaatimuksiin tuomalla takaisin kolme 1970-luvun alun klassikkoaan – Orange Phaserin, Orange Sustainin ja Orange Distortionin. Alkuperäiset Orange Sustainin käsinpiirretyt kytkentäkaaviot löytyivät internetistä, teekupin jälkineen kaikkineen, ja niiden pohjalta luotiin uusiomalli, joka ei lainkaan häpeä alkuperäisen rinnalla. Itse asiassa sen pohjakohina on nyt pienempi, ja vanhan liiton pedaalikompressoriksi se on yllättävän hiljainen. Optoyksikköä ohjaa nyt differentiaali-sidechain, jonka ansiosta kompressio on hiukan entistä pyöreämpi, ja Xviven laajan dynamiikan optoerotin on uskollinen kopio alkuperäisistä Perkins-Elmereistä. Säätövaraa on liki olemattomasta lähes brickwall-limitointiin. Tarvittaessa pedaalin käyttöjännitteen voi nostaa 9 voltista 12 volttiin, jolloin kompression luonne vahvistuu.

Efektipedaali on myös ulkoiselta olemukseltaan nostalginen, karu laatikko. Brittiläistä laatutyötä oleva laite säilyttää uskollisesti ne rakkaimmat 70-luvun ominaisuudet, ja tietenkin ikonisen soundin, mutta samalla se on nykyaikaisen keikkakestävä ja käyttövarma – päivitettynä sellaisilla nykyajan ominaisuuksilla kuin LED-merkkivalo (joka muuttuu sinisestä punertavammaksi kun kompressio lähtee käyntiin) ja virtalähdeliitäntä, sekä JFET-transistoribufferoinnilla toteutettu alempi kohinataso.

Ominaisuudet:

  • Sustainpoljin (optokompressori) kitaralle
  • Level ja depth -säädöt
  • Tulo ja lähtö 6,3mm
  • Bufferoitu bypass-kytkentä
  • Käyttöjännite 9V DC tai 12V DC
  • Virran käyttö huomattavan vähäinen 7mA
  • Mitat: 92 x 102 x 84 mm
  • Paino: 394 g

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORANGE SUSTAIN PEDAL”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *