839,00 

Ilmainen toimitus
Tilapäisesti loppu (kysy saatavuus)

Tuote on loppu. Oheisella lomakkeella voit pyytää meitä ilmoittamaan sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetunnus (SKU): SLXD14/SM35 Osastot: , , , , Valmistaja:

Kuvaus

Shure SLX-D – digitaalinen langaton järjestelmä -SLXD1-vyölähettimellä ja SM35-pantamikrofonilla

Sisältää: SLXD1-vyölähettimen ja SLXD4 -vastaanottimen LCD-näytöillä, SM35-pantamikrofonin, AA-paristot, antennit, BNC-kaapelit, kuljetuspussin, räkkiasennussarjan, käyttöohjeen (englanniksi) ja virtalähteen.

Shure SLX-D tarjoaa edullista taajuustehokkuutta

Siirtyminen analogisista radiomikrofoneista digitaalisiin voidaan perustellusti nähdä parannuksena äänenlaatuun ja radiotaajuuksien tehokkaampaan käyttöön. UHF-taajuuksilla toimivan SLX-D:n hintaluokka (reilusti alle 1000 euroa per kanava) ja keskiraskaaseen sarjaan sijoittuvat ominaisuudet asettavat Shuren uutuuden hyvin mielenkiintoiseen asemaan asennus- ja keikkakäyttöä ajatellen.

SLX-D:n audionsiirto tapahtuu 24 bitin resoluutiolla, mikä tarkoittaa 120 desibelin dynamiikka-aluetta. Tähän yltävät vain kaikkein parhaimmat (eli kalliit) analogiset radiomikrofonijärjestelmät, ja silloinkin siirtotiehen liittyy dynamiikan manipulointia, jota digijärjestelmässä ei tarvita. Taajuusvasteeksi luvataan koko kuuloalueen kattava 20 Hz – 20 kHz, jonka johdosta signaalin ainoana värittävänä tekijänä on valittu mikrofonikapseli.

Järjestelmän tuottaman AD-DA muunnoksen latenssi on kiinteästi 3,2 millisekuntia, mikä on hyvin maltillinen lukema. Tavanomaisessa käytössä latenssi ei ole ongelma, mutta signaaliketjun kokonaisuutta ajatellen asialla on vaikutuksensa ja tältä osin analogiset radiomikit ovat huolettomampia.

Montako kanavaa mahtuu TV-kaistaan?

Taajuustehokkuutta on selkeintä mitata sillä, kuinka monta toimivaa kanavaa järjestelmällä voidaan saada yhden televisiokanavan (8 MHz) kaistalle. Tähän SLX-D lupaa mahduttaa 12 kanavaa.

Todellinen suorituskyky on tietysti aina sijainnista ja muista tekijöistä riippuvaista, mutta SLX-D:n kilpailukykyinen 44 MHz:n viritysalue antaa turvallisuuden tuntua. Shuren mukaan kaistalle mahtuu peräti 32 toimivaa kanavaa, mikäli alue on muuten radioliikenteestä vapaa.

Lähetystehoa on tarjolla 10 mW, mikä kuulostaa äkkiseltään vaatimattomalta analogisten kilpailijoiden tarjotessa lain sallimaa maksimitehoa (50 mW). Shure kuitenkin vannoo digitaalisuuden nimiin: nollan ja ykkösen statuksen lähettämiseen on saatavissa helpommin kyllin hyvä häiriöetäisyys verrattuna analogiseen FM-modulaatioon. Ja toisaalta pienemmillä lähetystehoilla myös ei-toivottu kuuluvuus eli häiriöt esimerkiksi oppilaitoksen muiden luentosalien langattomiin järjestelmiin pysyvät paremmin kurissa.

Tätä ajatellen järjestelmää on myös mahdollista käyttää myös Low power-moodissa, mikä tarkoittaa vain 1 mW lähetystehoa. Tämä rajoittaa kantomatkaa, mutta auttaa maksimoimaan toimivien taajuuksien määrän vapaalta lähetyskaistaltaan tiukoissa paikoissa. Joskus vähemmän on enemmän!

Digisignaali ei kohise

Digitaaliselle siirrolle on tyypillistä se, että signaali kulkee läpi täydellisenä siihen pisteeseen saakka, kunnes nollia ei enää voi erottaa ykkösistä. Tällöin signaali yksinkertaisesti katkeaa, kun taas analogilähetyksessä häiriöiden määrä eli kohina lisääntyy kasvavaan tahtiin ennen signaalin mykistymistä kokonaan.

Shure käyttää SLX-D:ssä True Diversity -kaksoisantennijärjestelmää ja niiden signaalia nuuskivaa mikropiiriä, joka pyrkii antennin käyttäytymisestä ennakoimaan häiriötilanteita vaihtaen vastaanottavasta antennista toiseen ennen signaalin mykistymistä, vähentäen ns. drop out -tilanteita.

Valmistajan mukaan SLX-D:llä voidaan saada ulkona jopa 100 metrin kantomatka ilman lisäantenneja. Netistä löytyvien testivideoiden mukaan tämä ei ole kaukana totuudesta, mutta harvoin laitteita päästään käyttämään ideaaliolosuhteissa. Jos käytössä on useampia kanavia ja olosuhteet ovat vähänkin haastavammat, huolellinen taajuuskoordinointi, ulkoiset antennit ja erillinen antennijakovahvistin auttavat varmistamaan onnistuneen keikan.

Akkuja, latureita tai AA-paristoja

SLX-D -mallistossa on tarjolla erityisesti kiinteissä asennuksissa arvostettu tuplapaikkainen akkulaturi (SBC203) tai vaikkapa USB-virtasyötöstä käyttöjännitteensä saava yksipaikkainen malli (SBC10-903). Tuplapaikkaisessa mallissa lataus tapahtuu tarvittaessa akkua (SB903) irrottamatta, yksipaikkainen vaatii sisäänsä irtonaisen akun.

Lähettimien käyttöjännite voi tulla myös AA-paristoista. Oikean jännitekäyttäytymisen tunnistamiseksi lähetin tulee ohjelmoida käytettyjen paristojen mukaan, vaihtoehtoina ovat alkaliparistojen lisäksi NiMH ja Lithium.

Täydellä latauksella tai kahdella AA-paristolla luvataan yli 8 tunnin käyttöaika, low power -asetuksella päästään vielä pidemmälle. Shuren mukaan verkkovirralla toimiva SBC203-laturi täyttää tyhjän pariston 100% kapasiteettiin vain kahden ja puolen tunnin latausajalla, USB-virtasyötöllä toimiva pikkuveli on huomattavasti hitaampi.

Verkkoyhteys päivityksiä ja ohjausjärjestelmiä varten

SLX-D:n vastaanottimissa oleva Ethernet-portti tarjoaa kolme toimintoa. Ensinnäkin vastaanottimet voivat ”jutella” sen kautta keskenään, mikä tekee vapaiden taajuuksien etsimisestä ja järjestelmän virittämisestä helpompaa. Tämä tapahtuu verkottamalla ensin vastaanottimet, sitten tehdään yhdellä niistä ryhmäskannaus, ja lopuksi siirretään verkkoyhteyden avulla parhaiksi todetut kanavat kaikkien laitteiden käyttöön.

Kaksi vastaanotinta voi kytkeä yhteen suoraan yhdellä CAT-verkkokaapelilla ja useampaa vastaanotinta varten tarvitaan Ethernet-kytkin. Lisäksi verkkoyhteyttä voidaan käyttää laitteiden firmware-ohjelmoinnin päivitykseen.

Kolmas käyttötarkoitus liittyy kiinteissä asennuksissa käytettäviin DSP- ja ohjausjärjestelmiin, joista käyttöoppaassa mainitaan AMX, Crestron, Extron, Symetrix ja Biamp. SLX-D osaa kertoa järjestelmille muun muassa sisääntulevan audion tason (peak ja RMS), lähettimen virtastatuksen ja niin edelleen. Myös vastaanottimen asetuksia on mahdollista etäohjata esimerkiksi ulostulotason osalta.

Saatavilla olevat taajuusikkunat:

  • G59 (470 – 514 MHz)
  • H56 (518 – 562 MHz)
  • J53 (562 – 606 MHz)
  • K59 (606 – 650 MHz)
  • L56 (650 – 694 MHz)
  • S50 (823 – 832 MHz)

Ilmoita haluamasi taajuusikkuna kassalla kommenttikentässä.

Lisää tietoa: https://www.shure.com/en-EU/products/wireless-systems/slx_d_digital_wireless

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “SHURE SLXD14/SM35 HEADSET”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *