Alkuperäinen hinta oli: 399,00 €.Nykyinen hinta on: 379,00 €.

Ilmainen toimitus
Saatavilla n. 4 - 10 päivässä
Tuotetunnus (SKU): RE-202 Osastot: , Valmistaja:

Kuvaus

RE-202 Space Echo digitaaliviive

Roland RE-201 Space Echo palaa moderneja ominaisuuksia täynnä olevana monipuolisena viivepedaalina.

Mestariteos palaa modernina aikakautena

Vuonna 1974 esitelty Roland RE-201 Space Echo on yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista ja halutuimmista laitteista. Tämä nauhaan perustuva klassikko oli tuotannossa yli 14 vuotta yhteen menoon ja sen helposti tunnistettavat rytmiset viivesoundit, lämmin sointi sekä erittäin musikaaliset soinnilliset omalaatuisuudet inspiroivat edelleen muusikkoja, tuottajia sekä audiomiksaajia yli neljä vuosikymmentä myöhemmin.

Intensiivisen R&D:n sekä uusimpien innovaatioidemme ansiosta RE-202 tuottaa Space Echon autenttisen soundin sekä käyttäytymisen paremmin kuin yksikään laite aiemmin. Tämä alkuperäisen laitteen suunnitteleman yrityksen rakentama monipuolinen pedaali toisintaa RE-201:n magian yksityiskohtiaan myöden virheettömästi; magneettinauhasta ja moottorin ominaisuuksista eloisaan jousikaikuun sekä värikkääseen etuasteen sointiin. Viedäksemme kokemusta vielä pidemmälle, olemme laajentaneet vintage Space Echo-toimintoja runsaalla määrällä tämän päivän musiikkiin viritettyjä uusia ominaisuuksia.

 • Luo autenttisesti uudelleen legendaarisen Roland RE-201 Space Echon soinnin ja käyttäytymisen
 • Klassinen monen äänipään nauhakaikusoundi, pidennetty viiveaika
 • Alkuperäinen kolmen äänipään konfiguraatio sekä lisä-äänipää, 12 uniikkia viiveyhdistelmää
 • Itsenäinen stereokaiku-osa, jossa alkuperäisen jousikaiun lisäksi halli-, plate-, huone- ja ambience-ohjelmat
 • Saturointisäätö magneettinauhakompressioon sekä etuasteväritykseen
 • Wow & Flutter-säätö eri määriin luonnollista nauhamodulaatiota
 • Valitse uuden tai ikääntyneen nauhan soundin välillä
 • Valittavat input-tilat parhaaseen lopputulokseen kieli-instrumenteilla sekä linjatasoisilla laitteilla
 • Warp- ja Twist-efektit jalkakytkinohjauksella
 • Valitse prosessoimattoman analogisen kuivan signaalin tai alkuperäisen Space Echo-etuasteen mallinnuksen välillä
 • Neljä muistipaikkaa sekä aktiiviset paneeliasetukset
 • Tallenna ja valitse 127 muistipaikasta ulkoisilla MIDI-ohjelmanvaihtokäskyillä
 • Tap tempo- sekä carryover-toiminnot
 • True stereo tulo ja lähtö
 • Laajempi ohjaus erillisillä kytkimillä, ohjauspedaalilla tai MIDI:llä
 • USB-liitäntä päivityksiä varten
 • Mukana virtalähde!

Nauhakaiun magiaa

Nauhakaiku oli ensimmäinen viive-efekti ja yksi ensimmäisistä elektronisten muusikkojen efektiprosessoreista. Toisin kuin tämän päivän CPU-pohjaiset digitaalilaitteet, nauhakaiku on yksinkertainen laite, jossa moottorilla vedetään nauhaa yhden tai useamman äänitys/toistopään ylitse. Lämmin, täyteläinen ja dynaaminen nauhakaikusoundi on monen tekijän summa. Jatkuvasti muuttuva sisääntulotaso värittää soundia eri määrillä nauhasaturaatiota ja -kompressiota. Lisäksi moottorin nopuden vaihtelut, kitka, vouvaus ja värinä sekä muut elementit tuovat sointiin mukaan miellyttävää modulointia, joka on hienovaraista ja jatkuvasti muuttuvaa.

RE-201 Space Echo: Yksinkertaisesti legendaarinen

RE-201 oli Rolandin verrokkilaite sekä yksi johtavista aikakautensa nauhakaikulaitteista. Siinä oli kolme tasaisin välein asetettua äänipäätä, jotka tuottivat laajemman valikoiman viive-efektejä kuin tyypilliset yhden äänipään laitteet. Sen innovatiivinen mekanismi, vapaasti liikkuva nauha, tuotti ylivoimaista sointia kuluttaen nauhaa mahdollisimman vähän. Kätevät ohjaimet antoivat mahdollisuuden tuottaa nopeasti puhtaita, yksittäisiä viiveitä tai paksuja, rytmikkäitä viiveitä erilaisten päiden yhdistelmillä. Jousikaikutankki oli myös mukana, näin RE-201 pystyi samalla kertaa tuottamaan laadukkaita ambienssiefektejä. Analogista etuastetta ei sovi myöskään unohtaa; se oli yksi avainelementteistä Space Echon rikasta sointivalikoimaa tuotettaessa.

Mestariteos uudesti syntyneenä

Uusimmat teknologiat sekä usean vintage RE-201:n–mukaan lukien BOSS- ja Roland-tehtaiden arkistosta löytyneen käyttämättömän alkuperäislaitteen– läpikotainen tutkiminen ovat mahdollistaneet RE-202:n, joka on täysi Space Echo-kokemus kätevänä modernina pedaalina.

Siinä missä aiemmat BOSS-versiot ovat tuottaneet oikean sointivärin sekä Space Echon tärkeimmät luonteenpiirteet, uudet edistysaskeleet ovat antaneet meille mahdollisuuden mennä vielä paljon aiempaa syvemmälle. RE-202:ssa suunnittelijamme ovat voineet täysin toisintaa kaikki ne kompleksiset, epälineaariset ominaisuudet, jotka yhdessä saavat aikaan RE-201:n kuolemattoman, ilmeikkään soundin. Kaikki sointiin vaikuttavat seikat tutkittiin tarkkaan ja luotiin uudelleen kokonaan uusilla algoritmeilla: nauhan kulkurata, äänitys/toistomekanismi, moottorivariaatiot, etuasteen väritys, nauhan ikä, jousikaiun ominaisuudet sekä paljon muita seikkoja.

Retrosoundia tarjolla

RE-202 tarjoilee RE-201:n koko vintagekattauksen ja -elämyksen–ilman säännöllisiä nauhanvaihtoja ja hardwaren huoltoa. Kaikki originaalin pääohjaimet ovat käytössä, mukaan lukien ikoninen 12 asennon mode-valitsin. Jokainen toiminta on replikoitu täydellisen tarkasti, esimerkkinä vaikkapa se vähittäinen vireenmuutos, joka tapahtuu Repeat Rate-säädintä käännellessä tai viileä käsistä lähtevä kierto Intensity-säätimen maksimiasennossa.

Valittavan nauhan iän sekä muunneltavien säätimien ansiosta saat nopeasti eri soundeja täysin uudesta Space Echosta paljon käytetyn vintage-laitteen hieman rupisempaan sointiin. Saturation-säätö on tarkkaan säädetty RE-201:n oikean magneettinauhan ja etuasteen mukaan; soundi muuttuu lämpimämmäksi ja kompressoidummaksi kun säädintä avataan. Ilmeikkäällä Wow & Flutter-säätimellä saat loihdittua kuuluviin kaikki nuo Space Echolle niin luonteenomaiset modulaatiopiirteet.

Parannuksia sointiin

RE-202:ssa on monia uusia ominaisuuksia, jotka laajentavat Space Echon käyttötapoja tämän päivän muusikoille. Viiveaika on tuplattu ja neljäs virtuaalinen äänipää tuo mukanaan viisi uutta soundiyhdistelmää. Tarjolla on myös echo-tyyppi, jossa äänipäiden välinen etäisyys muuttuu. Tämä ei luonnollisesti ollut alkuperäisessä mahdollista. Toisin kuin mono RE-201, RE-202 on varustettu true stereo I/O:lla sekä valittavalla toimintatasolla kitaralle tai linjatasoisille laitteille. Suoraan signaaliin saat valittua joko RE-201:n etuasteen lämpimän ja paksun soinnin tai puhtaan, prosessoimattoman version.
Mukana on myös RE-201:n alkuperäisen jousikaiun stereoversio sekä uudet Hall-, Plate-, Room- ja Ambience-kaikutyypit. Ilmeikkäillä Warp- ja Twist-efekteillä saat laukaistua äänen avaruuteen soiton aikana jalkakytkintä painamalla.

Modernia ohjausta

RE-202:n vintage-sydäntä ja -sielua täydentävät kaikki ne modernit ominaisuudet, joita monipuoliselta viivepedaalilta sopii odottaa. Laitteessa on neljä suoraa muistipaikkaa omille asetuksille sekä 123 lisää, jotka saat käyttöösi MIDI-ohjelmanvaihtokäskyillä. Tap tempo löytyy samoin kuin valittava viiveen ylisointi, kun vaihdat muistipaikkaa. Voit myös mykistää suoran signaalin rinnakkaiskytkentöjä sekä studiokäyttöä varten. Laajennettu ohjaus toimii erillisillä jalkakytkimillä, ohjauspedaalilla sekä MIDI:llä, myös usean parametrin yhtäaikainen reaaliaikaohjaus.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “BOSS RE-202 SPACE ECHO”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *